14 Ekim 2011 Cuma

Yağmurlu bir gün

Yağmurlar bitti mi diyordum? Fazla iyimser davranmışım.. Son üç gecedir "shower" eksik olmuyor hayatımızdan. Gündüz ara sıra hafif hafif serpiştiren yağmur akşam 8-9 gibi şiddetleniyor. Evlerin çatılarında kullanılan ve teneke ya da en azından metal izlenimi veren malzeme dev yağmur damlalarının sesini ikiye üçe katlıyor. Allahtan ailede uyku problemi yok da fazla sorun etmiyoruz..

Ama olay bizim için kısa haftasonu ve deniz anlamına gelen, haftanın en kıymetli günü Cumaya da sıçrayınca durum can sıkıcı oldu.. Buyrun bugün kumsal hevesiyle uyanıp sokağa çıkınca karşılaştığımız manzara..


Sokaklar alabildiğine yağmur sularıyla doluydu ama buna rağmen şaşırtıcı şekilde sivrisinekten eser yoktu.


Kumsala vardığımızda gördüğümüz manzara hevesimizi kursağımızda bıraktı.. Deniz dalgalıydı.. Dalgaların kumsala getirdiği dev deniz kabuğu günün hatırası oldu :)


Burada gel-gitten dolayı deniz sabahları genelde bir hayli yüksek. Akşamları ise çekiliyor. Ama bugün şimdiye kadar burada gördüğüm en yüksek denizle karşılaştım. Öyle ki kumsal neredeyse tamamen denizin altında kalmış, su ağaçlara kadar dayanmıştı..

Hava günü bulutların arkasında geçiren güneş sayesinde buralarda hiç alışık olmadığımız kadar ılıktı. Ama hala denize sokacak kadar da sıcak. Akşam saatlerinde beliren meyve yarasaları da günün erken saatlerine rağmen ortalıkta uçuştuğuna göre, belli ki durumdan gayet memnunlardı. Bir de hiç bir koşulda eksik olmayan, renklerinden dolayı kumun üzerinde zor seçilen, uzun bacaklarıyla ok gibi hızlı hareket eden ve merakla bizi seyreden beyaz yengeçler vardı tabii...


Havanın "kapalı" olmasını fırsat bilen yerliler sahil boyunca sıralanmış, göğü delecek kadar yüksek palmiyelerin tepelerindeki hindistan cevizlerini düşürürken..


Bir hafta boyunca Cuma gelsin de denize gidelim diye sabırla bekleyen bizlerse dalgalar ve bastıran yağmura rağmen kendimizi haftanın bu tek deniz fırsatından mahrum etmedik.


Ve tam toparlanmış gidiyorken, güneş ve yağmur sadakatimizi gökyüzünden denize akan muhteşem bir gökkuşağıyla ödüllendirdi ;)

1 yorum:

Oz dedi ki...

ah o gokkusagi beni benden aldi :) sevgiler...