26 Kasım 2011 Cumartesi

Herathera - Amara Addu Island Resort

Her şerde bir hayır vardır demişler. Adada düzenlenen SAARC Zirvesi sayesinde, çekilen onca sıkıntı sonrası atolümüz yeni bir resorta kavuştu! Addu (Seenu) Atol'e bağlı Herathera Adası'na kurulan Amari Addu Island Resort, ya da öbür adıyla Herathera Island Resort. Bizim evin bulunduğu Hithadhoo'dan sürat motoruyla 25 dk. mesafede.


Son zamanların en güzel gelişmesi buydu diyebilirim. Üstelik ne asla gücümüzün yetmeyeceği harikulade Shangri La Vilingili kadar pahalı, ne de olsa olsa arada yemek yemeye, içki içmeye gitmek isteyeceğimiz Gan'deki Equator Village kadar pejmürde.

Eskiden doğumgünlerimde yüksek beklentiler içine girer, beklediğimden sönük olursa suküt-u hayale uğrar, bozulurdum. Çevremdeki yetişkinlerin söz konusu kendi doğumgünleri olduğunda takındıkları umursamazlığa da şaşardım. Artık doğumgünlerinin benim için de pek önemli olmaması yaşlandığımın göstergesi galiba. Yanlış anlamayın, doğumgünlerimin unutulmasını, kutlanmamasını ben de istemem. Sadece beklentilerim küçüldü. İki öpücüğe, bir çiçeğe tav oluyorum artık. Eh artık onca hediyeden, kutlamadan sonra zamanıydı, yaş 35 yolun yarısı..

15 Kasım doğumgünümdü. Doğumgünü hediyemse Amari Addu'da bir akşam yemeği.. Maldivler'in tüm sıkıntısına rağmen, bu beklentilerimin çok üzerinde, belki de hayatımın en huzurlu, en güzel doğumgünüydü.

Dedim ya, sırf SAARC Summit konuklarına yetiştirebilmek için alelacele yaptılar açılışı. Kumsalın temizliği hala devam ediyordu. Sessiz sedasız çalışan personele rağmen, bizden başka kimsenin olmadığı barda uçsuz bucaksız okyanusa karşı buz gibi biralarımızı yudumlamak..



Denizin üzerine eğilmiş palmiye ağacına kurulu bir hamakta güneşi batırmak...




Ve karanlık bastırıp yavaş yavaş ışıklar yanarken hiçbirşey düşünmeden, orda öylece oturup seyretmek hayalini kuramayacağım kadar kusursuz bir hediyeydi.



Sırf o akşamı yaşamak için bile son üç aydır yaşadığımız sıkıntıya değdi diye geçti aklımdan... Bu nefis doğumgünü kutlaması için aşkıma ne kadar teşekkür etsem az.

Tabii bir de kapanış olarak kendimi kaybettiğim için fotoğraf çekmeye fırsat bulamadığım akşam yemeği vardı. Aylar sonra dondurulmamış, taze et yemek çok iyi geldi. Son üç aydır hiçbirşey bulamadığımız bir "görmemiş" hayatı yaşayınca, fazladan aldığımız poğaçaları ve kepek ekmeklerini çaktırmadan çantaya sokuşturduk. Bizi iki gün boyunca idare etti :)

4 yorum:

Oz dedi ki...

Mutlu Yillar Canim!,dileklerinizin gerceklestigi bir yas diliyorum!:)

Eylem Atılgan dedi ki...

Çok teşekkür ederim Özlem :)

Gulcin dedi ki...

fotograflar muhtesem! bayildim Eylem ve dogum gunun kutlu olsun. Huzurlu mutlu bir yas olsun sevgiler

Eylem Atılgan dedi ki...

Çok teşekkürler Gülçin!