22 Kasım 2011 Salı

Anggerik Spa

Tekrardan Addu'ya ve sıkıcı yağmurlarına dönmüş evde pineklediğimiz şu günlerde Anggerik Spa günlerimi hatırlayıp o anları tekrar yaşamak güzel olacak...

Duru'yu son anda uyutup resortun bebek bakıcısı Lili'ye emanet ederek, masaj randevüsüne yetişmek için hızlı adımlarla Anggerik Spa'ya yürümeye başladım. Odadaki tanıtım broşüründe, avludaki jakuzide rahatlamak için masaj saatinden yarım saat önce gelinmesi öneriliyordu. Havadaki nem sıcağı olduğundan da fazla hissettiriyor, kalanca enerjimi de tüketiyordu. Jakuziye girdiğim anın hayaliyle ayakta tuttuğum son enerji kırıntılarıyla Spa'nın kapısından girdim. Nazik tavırları, kibar gülümsemeleri, tiril tiril giyimleriyle, Endonezyalı olduğunu öğrendiğim çarpıcı güzellikte kızlar karşıladı beni.


Masaj randevumun yarım saat sonra olduğunu duyunca beklemem için bana bir koltuk gösterdiler. Gözüm aralık avlu kapısından cennet gibi gözüken jakuzili avluda, istemeye istemeye iliştim koltuğa.


Tepside getirdikleri bir bardak soğuk sudan çok, elimi yüzümü silmem için yanında verdikleri nefis kokulu, buz gibi ıslak mendile tav oldum..


Islak mendilin etkisi geçince, nihayet bunca koşturma yarım saat bu koltuk köşesinde beklemek için olmamalı diyerek odaya bıraktıkları broşürden hareketle alacağım cevaptan emin, kızlara jakuziyi kullanabilir miyim diye sordum. Boş zamanların altın değerinde olduğunun bilincinde, iki senelik "en hızlı şekilde hareket etme" tecrübesine sahip bir anne olarak, soru ile jakuzi arasında geçirdiğim sürenin en fazla iki dakika olduğunu sanıyorum :)


Resort dahilinde olmasına rağmen, adanın iç kısmında kalabalıktan uzak konumuna bir de dekorasyonunda kullandıkları ince detaylar eklenince, huzur dolu bağımsız bir mekan olmuştu burası.


İki senedir süren ve bir süre daha süreceğe benzeyen çılgın koşturmaca, talihsizlikler... Hepsinin sonunda böyle bir hediyeyi haketmiştim diye geçirdim içimden.. Jakuziye girip etrafımı saran huzuru kaydetmek ve daha sonra hatırlayıp tekrar tekrar yaşamak için seyretmeye koyuldum..

Sessizliği sadece kuş seslerinin, yusufçuk vızırtılarının ve şıkır şıkır akan su sesinin bozması ne kadar eşsiz bir duyguymuş.. Benzerini en zon beş sene önce Nepal, Pokhara'da yaşamıştım, unutmuşum..


Tüm bunların yanısıra avlunun çeşitli köşelerine yerleştirilmiş zarif tahta kuşlar..



Ve birbirinden güzel ağaç kütükleri birarada öyle uyumlu bir dekor oluşturuyordu ki...



İçinde bulunduğum ortamın hiçbirşeye değişmeyeceğim kusursuzluğuyla mest olmuş bir şekilde, avlunun bir köşesine iliştirilmiş şu sevimli salıncağa dekordan öte bir işlevi yakıştıramadım. Şimdiye kadar onu jakuziye tercih edecek bir müşteri çıkmış mıdır acaba diye düşünmekten alamadım kendimi.


Ben bu duygular içinde salınırken kızlardan birisi yanıma gelip masaj odasının hazır olduğunu söyledi.. İçimden "Ben masaj almayayım.. Siz iki saatlik masaj ücretini burada geçireceğim iki saate sayın" demek geldiyse de herşey söylenmiyor tabii..

Herşey detaylarda gizlidir diye boşuna dememişler. Herbiri bir kulübe şeklinde düzenlenmiş masaj odalarının kapıları önündeki su dolu mermer ayaklar içine koyulmuş frangipaniler, hibisküsler ve odaya girmeden önce müşterilerin ayaklarını yıkamak için kapının hemen yanına iliştirilmiş buz gibi suyla dolu bakır leğenler, rüyanın hala devam etmekte olduğunu anlamamı sağlayarak, yeni duruma adapte olmama yardımcı oldu.




İlk kez tecrübe edeceğim 90 dakikalık Thai masajın daha önce çok methini duymuştum. Ben yüzükoyun yatmış, simit şeklindeki yastığın boş kısmından hoş kokulu frangipanilerin güzelliğini incelerken...


Masör kız dizlerinin üzerinde tıpkı bir kedi gibi üzerime çıkıp yavaşça yürümeye başladı. Biran beni nasıl bir masajın beklediği konusunda endişelenip, acaba fazla mı sert olacak diye düşündüm. Ama zaman ilerledikçe mest olmanın kelime anlamını öğrendim. Thai masajı övenler az bile söylemişler.

"Streching" (gerici) masaj olan Thai masajı, diğer masajlardan farklı olarak kolları, bacakları, bedeni aksi yönlere gererek insanı inanılmaz rahatlatıyor. Bunun yanısıra kasıklar, göğüs, popo, kuyruk sokumu gibi özel bölgeler de dahil vücudun bazı noktalarına uzun süreli ve yoğun şekilde baskı uygulayarak yapılan bu masajı hemcinsinizden almak isteyebilirsiniz. Şahsen masajı yapan kişi erkek olsa ben bu kadar rahat edemezdim diye düşünüyorum. Seks turizmiyle ünlü Thailand'ın bu muhteşem masajı bu amaca alet etmesi şaşırtıcı gelmedi bana. Suistimale (ya da bazı durumlarda arz-talebe) çok açık.

90 dakika ya bitmek bilmezse diye başlayıp, nolur hiç bitmesin diye diye sonunu ettiğim masajın ardından getirdikleri zencefilli çayımı alıp yeniden avluya çıktım. Hafiflemiş olarak bir yandan sessizliği dinliyor, bir yandan da avluyu çepeçevre saran suyun içindeki kedi balıklarını seyrediyordum.



Zamanın durmasını istediğim, ama ardımda bıraktığım uyandı uyanacak bir bebek olunca ne kadar hızlı aktığını damarlarımda hissettiğim çok acıklı bir çay faslının sonunda Anggerik Spa'ya o günlük veda ettim.

İzleyen günlerde değişiklik olsun diye, sözümona "relaxing" (rahatlatıcı) dedikleri Bali ve Swiss masajlarını deneyip, Thai masajın yanından bile geçemeyen bu masajlar karşısında hayal kırıklığı yaşadım. Ama buna rağmen, Anggerik Spa'ya kusursuz atmosferi ve hizmeti sayesinde içimdeki masaj aşkını ortaya çıkardığı için teşekkür borçluyum. Eskiden yeni yerler görürken yeni tatlar da denemekten ibaret tatil anlayışıma, eğer doğru yerdeysem herşeyden önce masaj fikri eklendi şimdi.

5 yorum:

red riding hood dedi ki...

bu bloğa yorum yapmak ölüm,bi ara ayarları değiştiriversen keşke hep yarım kalıyor umarım şimdiki yayımlanır :( hatta Ashley geçenlerder msn de bile yazmış hep hevesim kursağımda kalıyor diye :D

Eylem Atılgan dedi ki...

Üzüldüm şimdi. Geçenlerde Özlem de söyledi aynısını. Şimdi yorum ayarlarını gözden geçirdim, update ettim ama garip olan hiçbir sınırlama getirmemiş olmam öncesinden beri yorumlara.. Teknik bir sorun mu acaba. Durum devam ederse bana haber vermenizi rica ediyorum. Mail adresim eylemtopcu@hotmail.com. Teşekkürler!

Eren dedi ki...

Ay annecim... Çok güzel görünüyor, sessizlik burdan duyuluyor sanki.

Eylem Atılgan dedi ki...

Ben de ordayken hep seni andım.. Eren böyle bir yerde ne kadar mutlu olurdu diye :)

Oz dedi ki...

Canimmm, masaj dedin beni benden aldin. Ahhhhh, benimde ihtiyacim var canim masaja valla ....

Sayfa anlayamadigim bir nedenden cok yavas, Durucugumun sayfasi oyle degil bak:(, zor okuyorum, zor geziniyorum sayfada, acaba template mi diye dusunmeden edemedim canim...

Umarim bu msj gider

sevgiler